Оригиналния Xbox контролер „Duke“ се завръща след 17 години

Ретрото е на мода, но този път от Microsoft ни изненадаха не с игра, а с ретро котролер. Изминаха точно 17 години от излизането на оригиналния Xbox и днес компанията Hyperkin има намерението да възкреси добрия стар класически контролер, с кодово име Duke. Макар някога джойстика да беше критикуван заради големия си размер, новината е приета (поне за сега) силно позитивно от феновете.

Въпросното ще е съвместимо с всички модели от семейството на Xbox ONE и с Windows 10. Автентичния вид е запазен, с малки промени – порта е сменен на USB, добавени са бутони LB И RB, премахнат е слота за мемори карта и вероятно най-значимото – добавен е OLED дисплей. Последното е поставено на мястото на Xbox логото и реално го замества с красива анимация.

Препоръчителната цена е 69 долара и официално се очаква в края на Март.

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Samec 19.01.2018 | Отговор

    Аз имам такъв и мога да кажа,че е много удобен

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com