Orbital – ранна версия на първия PS4 емулатор

За съжаление въпросното е в много ранен стадий и по скоро служи, като „proof of concept“, от колкото като действащ емулатор. Но е достатъчно интересно да му обърна внимание. На кратко – някой някъде работи по емулатор за PS4. Проекта е кръстен Orbital, разработването е започнато от програмист с инициали AlexAltea и е с отворен код, което само по себе си предполага, че ще привлече голям брой ентусиасти, които да се включат.

Официална информация, както и самите файлове, може да намерите тук :

github.com/AlexAltea/orbital
www.patreon.com/AlexAltea
https://twitter.com/AlexAltea/
discord.me/OrbitalEmu​

 

Едно видео, което показва PS4 кернел лог. Показания код не ми говори нищо, вероятно и на всеки обикновен потребител, но разглеждайки специализираните форуми, изглежда е голяма работа за програмистите. Така или иначе :

 

 

Емулатора работи на Windows и на Linux и целта да емулира цялостната операционна система на PS4. Нещата тепърва започват, остава да му дадем време и да чакаме да се развие.

 

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Kosio 09.04.2018 | Отговор

    А за PS3 има ли работещ емулатор, и ако има може ли малко инфо?Благодаря предварително 🙂

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com