Oculus Rift DK2 – видео тест с NoThx

Преди няколко дни се сдобих с Oculus Rift DK2, eдно страхотно устройство, на което от доста време бях хвърлил око, основния виновник за моя интерес са пичовете от VR Express, при които имах възможността да изпробвам модела (двете ми разходки до там може да видите тук и тук). Естествено, най-ще ми отива да си взема PlayStation VR, но до излизането му все още има няколко месеца

След като изпробвах абсолютно всичко, до което можах да се докопам в софотуерната платформа на Oculus, го прехвърлих на следващия човек по веригата, който да му се порадва, а именно NoThx. Теста във видеото е направен с играта Lucky’s Tale, пълната версия на която е безплатна в Oculus стора :

 

 

Второ видео, показващо хорор игричката Dreadhalls :

 

 

Ще има и още видео клипове, от които с хорор игрички,  може да проследите в по следващите дни тук : NoThxTV

Планувал съм да обърна повече внимание на шлема и да направя едно по подробно видео ревю, с кратки обяснения как се сетва всичко, малко информация за софтуера, какво може да се очаква, какви външни програми могат да се ползват. Ако намеря свободно време, това може да се случи още утре.

Малко информация в аванс, това представлява целия комплект:

 

 

 

За да се ползва са нужни позиционен тракър (това, което прилича на Web камера) и джойстик. Последната версия на софтуера няма поддръжка на клавиатура и мишка, с други думи, без въпросния джойстик, всичко е неизползваемо.

Изживяването трудно може да се покаже на видео или снимка, трябва да се опита. Но ефекта е много реален, всичко придобива обем и  имате чувството, че сте там, на това  виртуално изобразено място. Увлечени в игра, може неволно да протегнете ръка и да се опитате да пипнете някоя част от заобикалящата среда, и да установите с голямата изненада, че там няма нищо.

Устройствата все още не са достъпни за масовия потребител, макар Oculus CV1 (последната версия на въпросното) да се продава в официалния сайт, получаването му ще бъде след няколко месеца. Ще мине известно време, докато всичко това стане достъпно за всички.

Written by: gataka

4 Comments Added

Join Discussion
 1. a4ik0 29.07.2016 | Отговор

  очаквам подробното видео ревю, което си запланувал в най-скоро време..

 2. kalkab 24.07.2016 | Отговор

  Тези устройства са интересни но надали ще се наложат като стандарт. Спомням си когато си взех Nintendo Wii моушън контролите бяха интересни като идея но след час и половина игра ми се уморяваха ръцете. Представете си това устройство в някой интензивен шутър ще се замаяте от въртене. Отделно че засега липсват ААА игри за устройството. Впрочем за фърст персън игри най-добрия вариант е мишка + клавиатура и 3D монитор. Друг е въпроса че въпросната 3D Vision технология от nVidia също не се популяризира особено. Все пак като паднат драстично цените и има повече игри може и да го пробвам.

 3. Според си се напулил прекалено много за да си мислил че ше докоснеш нещо…другия вариант е да си на гъби…а може и да преувеличаваш за да звучи много интеррсно…иначе nothanx се повтаря всеки път с едни и същи лафове-много зациклил тип….

  • gataka 24.07.2016 | Отговор

   Мога да предположа, че никога не си ползвал устройството, иначе нямаше да мислиш така 🙂

   Потърси в нета, имаше едно клипче с един журналист на IGN, който се опира на „невидима“ маса, докато играе игра, и едвам не пада, или една мацка, която се опитва да се хване за невидим парапет, докато виси от виртуална сграда.

   Лесно е да се обсъжда нещо, което никога не е пробвано, напомняш ми малко на филмов критик, който никога не е гледал филма, който критикува.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com