Oculus Rift CV1 – Информация и видео тест с Gataka и NoThx

Здравейте на всички, който е следял блога в последните няколко месеца, знае колко съм хайпнат по устройствата за виртуална среда. Преди 4 месеца се сдобих с Oculus Rift DK2 – Developer Kit версия, повече за това може да прочетете тук. Усещането и концепцията толкова много ми хареса, че не ми трябваше дълго, за да се реша да ъпгрейдна.

Оculus Rift CV1 (Consumer Version 1) е финалната форма на устройството, предназначена за масовия потребител, и като цяло в пъти по добра и усъвършенствана от предходния модел. Сдобиването със споменатото е изключително трудно поради ред причини, оказа се едно малко приключение, което е доста дълго за разправяне, но интересната част идва след това – след огромния хайп, ентусиазъм и нечовешко нетърпение, получих въпросното устройство … дефектно.

Трябваха ми няколко месеца да се разбера със съпорта и да се възползвам от гаранцията си, и когато това стана факт и ми замениха устройството …куриерската фирма ми го загуби по път към България :). В общи линии, всичко, което можеше да се обърка, се обърка. За мое голямо щастие, след 4 месеца чакане, пристигна при мен и вчера Неделя 13-ти Ноември, моя милост и NoThx успяхме да му се порадваме доволно.

Без повече приказки, това е първото видео демо, което направихме и първата игра, която изиграхме. Казва се Don’t Let Go ! и целта е да се преодолее страха от случващото се около играча и да не си мръднем ръцете от клавиатурата :

 

 

Имам добри впечатления, резолюцията е много по висока от тази на преходния модел, води до доста по бистра и детайлна картина, има вградени слушалки, които са много удобно, не се пречкат няма допълнителни кабели за тях, и най-важното – рефреш рейта е доста по висок, картината се опреснява доста по бързо, което помага доста, за хора, които са податливи на „морска болест“, като мен. От бързите движения и въртенето в игрите ми ставаше лошо, за щастие в новия модел нещата не седят така, и макар да чувствам дискомфорт, той идва след доста по дълга игра.

Приготвили сме едно видео с ънбоксинг и малко информация за всичко в кутията, ще бъде качено в близките няколко дни, когато NoTxh намери време да го изреже и компилира.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com