Nordisk Film придоби Avalanche Studios

В последните няколко дни се е извършала голяма рокада в гейминг индустрията и както от самите Nordisk Film го определят – исторически момент. Споменатия гигант придоби Avalanche Studios, същото седящо зад Mad Max, Just Cause и разработваната в момента Rage 2. Изглежда още от миналата година са били закупени част от акциите на студиото и придобиването на останалото е било на дневен ред.

Случващото се е доста интересно и показва, как гигантите от филмовата индустрия са обърнали внимание към тази на гейминга. Nordisk Film е компания с 112 годишна история, занимаваща се, до този момент, главно с продуциране и разпространение на филми.

Обещанията са, макар вече да не е тяхна собственост, съоснователите Christofer Sundberg и Linus Blomberg да останат на чело на Avalanche Studios и да запазят своята криативна свобода. Студиото е оценено на 117 милиона долара.

Информацията е обявена официално от Nordisk Film, повече може да прочетете тук : www.nordiskfilm.com

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com