No Man’s Sky получава функциите, които и липсваха

No Man’s Sky ще остане в историята, играта е светъл пример за подвеждаща реклама. Обещанията бяха много, доставеното – малко. Като започнем от мултиплеър режима, минем през пъзели и стигнем до междузвездни битки. Всичко споменато беше показвано в трейлъри или обещавано от създаделите му, но отсъстваше от крайния продукт. Това доведе до доста гневни потребители, връщане на пари и дори до официално разследване от властите в Обединеното Кралство, за подвеждаща реклама.

Минаха два месеца от последния ъпдейт на играта и Hello Games ни подсещат за нея, с нов такъв версия 1.1, озаглавен „The Foundation“. Допълнението носи със себе си много промени, които ако бяха включени в първоначалния продукт, вероятно No Man’s Sky нямаше да е такава катастрофа.

Играта вече се дели на 3 гейм мода, като са добавени два нови такива :

  • Normal mode – тук е отделена играта, позната до сега
  • Creative mode – позволява на играчите да изследват вселената без ограничения и да строят големи бази
  • Survival mode – според авторите мода променя коренно играта. Правия преживяването много по предизвикателно

 

Друга важна част е въвеждането на „Base Building“, или с други думи основна база, която може да наречем свой дом. Може да бъде направена на избрана планета, персонализирана по нашите виждания. Служи за склад, подслон и най-важното – може да се телепортираме в нея от всяка точка на галактиката.

 

Още промени :

  • Ферма – може да изграждаме свои био ферми, в които да се отглеждат растения за ресурси, както и да изследваме и създаваме нови такива
  • Къмпинг – създаване на лагер на избрано място, нужно най-вече в Survival Mode. Ще позволява създаването на waypoint, точка, към която може да се телепортираме в по късен етап.
  • Товарни кораби : Може да наемаме товарни кораби и да телепортираме в тях събраните ресурси от дадена планета.
  • Нови ресурси и технологии 
  • Промени в потребителския интерфейс

 

 

Повече за тези и за други промени, може да прочетете на официалния сайт : no-mans-sky.com/foundation-update

 

Официален трейлър : 

 

На кратко играта става по интересна и най-важното – по смислена. Това е първия ъпдейт от няколко такива и според самите създатели, не е най-значимия. Ако имаме късмет, в бъдеще може да получим и тъй желания мултиплеър режим, нещото което може да даде нов живот на играта и да я направи, това , което трябвше да бъде от самото начало.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com