Единственият прототип на Nintendo PlayStation Super NES CD-ROM е продаден за 300 000 долара

В света е известен един единствен оцелял прототип на Nintendo PlayStation Super NES CD-ROM, или както обичам да го наричам – Nintendo PlayStation. За тези, които са изпуснали епичното сътрудничество на Sony и Nintendo от далечната 1988-ма година, може да прочетат повече тук.

Според легендата, са произведени 200 бройки от въпросното, но е запазена само една , или поне за една знаем :

 

 

 

Горното е безценно, частичка история, която надали ще се повтори. Но въпреки всичко, някой някъде му е поставил етикет и е продадена за скромната сума от 300 000 долара  (360 000 с изплатена премия).

Информация за провелия се търг, може да намерите тук : comics.ha.com

Трябва да си призная, че макар за един обикновен геймър сумата да изглежда колосална, в света на колекционерските предмети не е толкова голяма. Игри има много, специални издания на хардуер също, и каквато и история да ги е завъртяла и направила астрономически скъпи, нищо не може да бие единствения по рода си Nintendo PlayStation. Нещо повече – дори самият продавач в миналото отхвърли оферта за 1.2 милиона долара.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com