Nintendo NX идва Март 2017 и Nintendo Wii спира производство през 2018-та година

Nintendo публикува доста информация по случай завършването на фискалната си година, доста подробна информация може да бъде намерена на nintendo.co.jp. След дълго време на спекулиране, Nintendo NX вече си има дата на излизане – Март 2017-та година. Новата конзола продължава да е пълна мистерия, освен споменатата дата, друга официална информация липсва, нещо повече, компанията потвърди, че на E3 2016 няма да покаже или споменава новата концепция.

Маркетинговата стратегия на Nintendo е изключително необичайна – не само, че ще пропуснат хайпа от E3 изложението, но и ще пропусне зимния период на 2016 година, когато продажбите на конзолите са най-високи (зимния период) и по неписано правило се насрочват премиерите на такива събития, като излизането на ново поколение конзола – точно както PS3, PS4, Xbox 360, Xbox ONE и дори Wii и Wii U.

Както се знае, Nintendo крие всичко в строга тайна за да не бъде открадната концепцията на конзолата, тази концепция трябва да е доста добра, щом компанията пренебрегва толкова много неща, за да я запази.

Паралелно с това е обявен и края на ерата на Wii U – конзолата ще спре да се произвежда през 2018 година. Това е очаквано, конзолата боксува от доста време, големите AAA заглавия за нея не се портват, производителите я избягват, от една страна заради слабия хардуер, от друга заради ниските продажби.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com