Nintendo NX е възможно да е по мощна от PS4 и Xbox ONE

NX е следващата конзола на Nintendo, която, според слуховете, се очаква още следващата година, а причината все още да не знаем нищо за нея, са опасенията на Nintendo за кражба на идеята. А за каква точно идея и нова концепция става дума, ще е загадка до момента на обявяване на конзолата.

The Wall Street Journal публикува днес малко любопитна информация. Според източници на изданието, доста разработчици вече са получили софтуерните пакети, нужни за разработване и портване на игри. Другa, непотвърденa информация, е че устройството ще е в две части – едната част ще е самата конзола, а втората – портативно устройство, което ще може да се ползва с конзолата или отделно.

И най-важното – новото устройство ще използва водещ хардуер и чипове, от което, логично, може да очакваме NX не само да се конкурира с PS4 и Xbox ONE, но дори да е по мощен. От излизането на двете споменати конзоли изминаха 2 години, време за което високите технологии са се променили достатъчно, за да може гигант като Nintendo да се възползва от по добри, по мощни и дори по евтини компоненти.

источник : www.wsj.com

повече за Nintendo NX : тук

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Spewn! 17.10.2015 | Отговор

    Конкуренцията винаги е в полза на нас, потребителите. Да видим с какво ще ни изненадат създателите на игралната конзола.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com