Neo Geo Mini – мини ретро аркаден автомат

Ретрото е на мода и изглежда всички големи брандове от 80-те и 90-те години стартираха едно съревновават в изработката на мини ретро конзоли. Nintendo даде началото на лудницата с NES mini, която пожъна огромен и неочакван успех, последва я Super NES Classic Edition и неизбежно повлече една лавина от хайп след себе си. Sega обяви планове за своя мини конзолка, такава се очаква и от Atari (Ataribox).

 

Днес ни е поднесена нова порция изненада и по случай кръгла 40-годишнина от съществуването си, SNK обяви Neo Geo Mini – ретро мини аркаден автомат. За разлика от горе споменатите конзолки, тази ще си има самостоятелен 3.5 инча дисплей и ще е напълно функционална без монитор  или телевизор :

 

 

Има два варианта – първия за Азиатския пазар, втория за останалата част от света. Снимките са измамни и за да придобиете представа за размера – може да се побере в шепата на едната ръка. Пълни характеристики (официално обявени) :

 

  • Име на продукта : Neo Geo mini
  • Брой заглавия : 40 игри
  • Размер на екрана : 3.5 инча
  • Размер и тегло : 135мм x 108мм x 162мм ; 600г.
  • Аксесоари : захранващ кабел (захранващ адаптер не се включва)
  • Комуникационни изводи : HDMI (за връзка с телевизор или монитор), аудио жак, 2 входа за джойстици

 

Все още няма официален списък на игрите, но някой някъде е ликнал такъв и автентичността му е под въпрос :

 

 

За съжаление известното се привършва с горното. Остава да научим с какви джойстици, ще е съвместимо устройството -дали ще трябва да закупим брандирани допълнителни такива или ще е съвместимо със стандартни и познати марки и модели ; каква ще е цената и кога да очакваме премиерната дата.

Written by: gataka

2 Comments Added

Join Discussion

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com