Стриминг платформата Mixer ще спре да съществува на 22-ри Юли

Една тъжна новината – стримърската платформа Mixer ще затвори врати на 22-ри Юли тази година, само след месец. Въпросното идва като гръм от ясно небе и се случва прекалено бързо, но не бих казал, че е твърде изненадващо. Платформата така и не набра скоростта, която се очакваше, дори след инвестицията от десетки до стотици милиони долара в реклама и привличане на стриймъри. Статистиката е доста показателна – моментният брой на зрителите в Mixer наброяват средно 40 000, докато в Twitch бройката е приблизително … един милион.

Казаното не слага край на амбициите на Microsoft и компанията продължава пътя си в партньорство с Facebook Gaming. Очакваната интеграция на xCloud ще бъде прехвърлена именно към споменатото.

Тъжно е, понеже платформата стана дом и алтернатива на доста потребители. Вградена е в менюто на Xbox One и аз самия не веднъж съм се заглеждал.

 

R.I.P. Mixer.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com