Microsoft спират от производство Kinect

Един доста тъжен ден за сцената, Kinect повече няма да се произвежда.Нещо повече – последните произведени бройки са разпространени по мрежата и вероятно ще бъдат изчерпани до края на годината. Информацията е официална и колкото и да е тъжно, това слага край на една ера.

Вероятно за някой това няма да е изненада. В последната година Kinect не беше лансиран под никаква форма, отсъстваше от рекламната кампания на Xbox ONE и за капак на всичко Xbox ONE S и предстоящия ъпгрейдван модел Xbox ONE X нямат предвиден порт за устройството. Единствения начин да използваме Kinect на споменатите модели, е чрез закупуването на доста скъп външен адаптер.

Някога нещата не седяха така, още си спомням официалното обявяване на първата версия за Xbox 360 – с огромно парти, епично шоу и хайпа покрай новата технология доведе до нечувани продажби, които разбиха дори рекорди. Но големия интерес бързо се изчерпа и това си личеше в създавания контент. В края на 2013-та година Kinect 2.0 нямаше същия успех, дори обратното – беше нежелан от много, по простата причина че се налагаше да го купим с Xbox ONE и нещата се оскъпяваха.

За голямо съжаление след 7 години вярна служба технологията си отива. Макар никога да не съм бил фен на въпросното, имам и двете версии, ползването им се ограничава до няколко кратки теста, но въпреки всичко остава в мен едно силно носталгично чувство. Kinect е част от конзолната сцена от както се помня и от както този блог съществува.

Както някой беше казал, всичко си има начало и край. R.I.P Kinect 2010-2017.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com