Microsoft представи Xbox Game Pass – неограничен достъп до Xbox ONE и Xbox 360 игри

Ето нещо ново, след обратната съвместимост и програмата „Play Anywhere“, днес от Microsoft ни представят следващата стъпка за Xbox ONE – платформата Xbox Game Pass. Услугата е със собствен абонамент, респективно допълнителна такса и дава неограничен достъп до огромно количество Xbox ONE и Xbox 360 (обратно съвместими) игри. Идва през пролетта, ще струва 9.99 USD и ще включва 100 заглавия, за сега са обявени конкретно само няколко такива : Halo 5: Guardians, Payday 2, NBA 2K16 и SoulCalibur II, на официалния постър се виждат още – Saints Row IV: Re-Elected, Mad Max,  Lego Batman 3: Beyond Gotham, Mega Man, Terraria, Gears of War: Ultimate Edition и Fable III.

 

Всяка една заявена игра от списъка, може да бъде изтеглена изцяло и  да се ползва дори при прекъсване на нета. В последствие всеки, който иска да притежава конкретната игра, може да я закупи с голяма отстъпка, включва и DLC пакетите към нея. Мога да предположа, че игрите в списъка ще се сменят периодично и ако нещо ни е харесало и/или не сме го изиграли в рамките на възможния период, от Microsoft услужливо ни дават шанса да си го закупим.

 

Xbox Game Pass  ще стартира в тестов  и доста ограничен (към игри) вариант за Xbox ONE Preview програмата и подбран брой потребители, съвсем скоро. В последствие, малко преди официалното излизане, ще има и кратък тестов период и за абонатите на Xbox Live. Точната дата тепърва ще бъде обявена.

 

В последните две години от Microsoft доста се стараят, стартираха услуги, които конкурентните платформи не могат да направят и/или не искат – като обратна съвместимост и „Play Anywhere“. Xbox Game Pass е изненадващо продължение, изключително евтина услуга, която несъмнено си заслужава, аз лично не съм играл Halo 5 и ми се струва добрa сделка, да дам 10 долара и да имам възможността в рамките на един месец да я изиграя. А услугата освен споменатото включва още 99 игри.

 

На прав път сте Microsoft, на прав път.

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Привет искам да си купя хбох 360 слим. Искам да играя Форза онлайн,трябва ли да плащам и ако да колко? Не искам хакната конзола!

Leave Your Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : [email protected]