Microsoft представи Xbox Game Pass – неограничен достъп до Xbox ONE и Xbox 360 игри

Ето нещо ново, след обратната съвместимост и програмата „Play Anywhere“, днес от Microsoft ни представят следващата стъпка за Xbox ONE – платформата Xbox Game Pass. Услугата е със собствен абонамент, респективно допълнителна такса и дава неограничен достъп до огромно количество Xbox ONE и Xbox 360 (обратно съвместими) игри. Идва през пролетта, ще струва 9.99 USD и ще включва 100 заглавия, за сега са обявени конкретно само няколко такива : Halo 5: Guardians, Payday 2, NBA 2K16 и SoulCalibur II, на официалния постър се виждат още – Saints Row IV: Re-Elected, Mad Max,  Lego Batman 3: Beyond Gotham, Mega Man, Terraria, Gears of War: Ultimate Edition и Fable III.

 

Всяка една заявена игра от списъка, може да бъде изтеглена изцяло и  да се ползва дори при прекъсване на нета. В последствие всеки, който иска да притежава конкретната игра, може да я закупи с голяма отстъпка, включва и DLC пакетите към нея. Мога да предположа, че игрите в списъка ще се сменят периодично и ако нещо ни е харесало и/или не сме го изиграли в рамките на възможния период, от Microsoft услужливо ни дават шанса да си го закупим.

 

Xbox Game Pass  ще стартира в тестов  и доста ограничен (към игри) вариант за Xbox ONE Preview програмата и подбран брой потребители, съвсем скоро. В последствие, малко преди официалното излизане, ще има и кратък тестов период и за абонатите на Xbox Live. Точната дата тепърва ще бъде обявена.

 

В последните две години от Microsoft доста се стараят, стартираха услуги, които конкурентните платформи не могат да направят и/или не искат – като обратна съвместимост и „Play Anywhere“. Xbox Game Pass е изненадващо продължение, изключително евтина услуга, която несъмнено си заслужава, аз лично не съм играл Halo 5 и ми се струва добрa сделка, да дам 10 долара и да имам възможността в рамките на един месец да я изиграя. А услугата освен споменатото включва още 99 игри.

 

На прав път сте Microsoft, на прав път.

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Привет искам да си купя хбох 360 слим. Искам да играя Форза онлайн,трябва ли да плащам и ако да колко? Не искам хакната конзола!

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com