Microsoft придоби Havok

Колкото и простичко да звучи, заглавието казва всичко. Вчера Microsoft официално обяви, че придобива компанията Havok, сумата за която е придобита не се споменава, но вероятно е толкова космическа, че няма да мога да я изпиша.

За незапознатите, Havok седи зад вероятно най-мощния и най-ползван енджин задвижващ физиката на игрите, използван в над 600 хитови игри, като Call of Duty, Mortal Kombat X, Assassin’s Creed, Destiny, доста Xbox еклузиви и дори PS3, PS4 ексклузив, като The Last of US, Uncharted 4: A Thief’s End, Horizon: Zero Dawn и други.

Microsoft Обещават да поддържат лиценза за всеки, които искат да ползват енджина. А основната цел, която самата компания споменава, е свързана с развиването на клауд сървърите им, какво точно се има предвид под това, вероятно времето ще покаже.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com