Microsoft представят HoloLens

На 20-ти Януари, Преди няколко дни, от Microsoft хвърлиха инфромационна бомба, съвсем от нищото, без предупреждение представиха нов проект за виртуална среда наречена HoloLens. Нещо не очаквано и със сигурност заинтригуващо. По лесно е да се покаже, от колкото да се обясни :

 

 

HoloLens е изключително амбициозен проект, може би най-революционното устройство за последното десетилетие. Представлява високо технологични очила с дисплей, вграден CPU и GPU, както и HPU [Holographic Processing Unit] и собствена аудио система. Устройството ще може да бъде сдвоявано с PC (Windows 10),  Xbox ONE и вероятно всяко друго Windows 10 базирано устройство (телефони, таблети, други), както и да работи съвсем самостоятелно, благодарение на вградената в него компютърна система с Windows 10 ядро.

 

На теория устройството изглежда, като извадено от някой научно-фантастичен филм. Представения прототип изглежда завършен, използващ готов код, но за съжаление не е обявено кога ще се появи на пазара, не е известно колко би струвало Ето как изглежда прототипа :

Microsoft+HoloLens+RGB2 hololens_630bodyimg

 

В момента има няколко устройства за виртуална среда, обявени и вече разработени, но все още не се продават официално, но разликата е, че те са затворена система, просто проектират виртуален образ. За разлика от тях HoloLens проектира холограми върху съществуващата реалност.

Представяне на устройството в действие :

 

 

Повече за утстойството в официалния сайт на Microsoft : hwww.microsoft.com/microsoft-hololens

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com