Mafia се завръща с ремастър и ребут на цялата трилогия

Нещо много приятно на хоризонта. Култовата гейминг поредица Mafia се завръща с гръм и трясък и получава ремастър на цялата трилогия. Официалната информация е постна, повече очакваме след няколко дни на 19-ти май, но за сметка на това, след серия лийкове, имаме представа какво ни очаква.

Официално трейлъче :

 

 

Първата част идва под формата … на пълен ремейк/ребут ! Информацията е публикувана по невнимание (няколко дни по рано) в официалния португалски Microsoft Store. Разбира се, за кратко време е изтрита, но никой вече не може да ни вземе свалените от там скрийншоти. Може да видим новия енджин и графика в пълния им блясък. И нещата изглеждат сцепени :

5

Image 1 of 5

Аз съм изключително хайпнат и само тази част от новината ми стига.  Ремейк на култовата игра от 2002-ра година е желана от публиката, откакто се помня.

Mafia II: Definitive Edition, от своя страна изглежда като стандартен ремастър. Черпим информация от същото място и отново имаме серия скрийншоти :

Mafia-II-Definitive-Edition-Screen-1

Image 1 of 10

Както си му е реда, ще включва пълната игра и всички DLC пакети.

Датите на излизане са както следва : Mafia: Definitive Edition на 28-ми Август и Mafia II: Definitive Edition на 19-ти Май. Първо ще излезе втората част, но след всичко видяно, не е изненада. Акцентът е поставен над ребута, инвестираните средства и времеви ресусрс подхождат, като за лънч на нова игра и излизането първо на Mafia II ще служи като подгряване, преди голямата премиера.

И двете игри се очакват за сегашното поколение конзоли. И след това казано, идва спекулацията за третата по ред част. Mafia 3 излезе не много отдавана, през 2016-та година за сегашното поколение конзоли. Спокойно може да заключим, че на първо място смисъл от ремастър за PS4 и Xbox ONE няма и на второ – такъв проект ще има незначително графично преимущество. Какво следва тогава ? – вероятен ремастър за PlayStation 5 и Xbox Series X. Разбира се, за това можем само да предполагаме, но не остава много и само след няколко дни ще разберем.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com