Leisure Suit Larry: Wet Dreams Don’t Dry – за завръщането на една класика

Leisure Suit Larry е игра, принадлежаща на един дълбоко забравен и бих казал – загубен жанр на куест игрите. Нещо, което само тези, родени през 80-те и ранните 90 години на миналия век, биха си спомнили. Времената бяха други – подобен род игри разчитаха на изключително заплетени ситуации, пъзели, за които се изискваше въображение, доста мисъл и понякога дори и малко късмет. Решаването им отнемаше часове или дни, нямаше кой да подсказва и google не съществуваше.

Вероятно след горното казано, доста олд скул геймъри, включвам това число и себе си, ще се зарадват и хайпнат, че някой някъде е решил, да възроди франчайза на Leisure Suit Larry. За играта се говори от няколко месеца, днес имаме първите геймплей кадри и … огромния хайп преминава в силно разочарование :

 

 

За съжаление, по всичко личи, че проекта е направен с минимални усилия, почти никакъв бюджет и е озвучаван по най-ужасния начин. Анимациите няма динамика, игрите от преди 25 години бяха по симпатични, и най-тъжното – изглежда по скоро, като игра за телефон с покупки в приложението. Дори се говори за мини игрички, които ще бъдат точно това.

Leisure Suit Larry има огромен потенциал, игра оставила отпечатък в гейминг индустрията, име познато на стотици хиляди. И завръщането му на сцената е поверено на мини студио, състоящо се вероятно от двама човека, което има … 900 последователя във фейсбук.

Очаква се да излезе на 7-ми Ноември и силно се надявам първите впечатления да са погрешни. А дано, ама надали. 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com