Какво предстои – Nintendo NX, PlayStation 4 NEO и ъпгрейдван Xbox ONE

Конзолния свят се очаква рязко да се промени и във въздуха витаят повече въпроси от колкото отговори. В момента сме в цикъла на 8-мата генерация конзоли, състояща се от три конкурента – Sony Play Station 4, Microsoft Xbox ONE и Nintendo WII U. Wii U излезе първо в края на 2012-та година, и макар все още не е приключила 4-тата си година, може да се каже, че е загубила битката и е достигнал до края на своя цикъл. PlayStation 4 и Xbox ONE със сигурност са на гребена на вълната, но въпроса е – до кога. Компютърните и мобилните технологии се развиват с огромна скорост, такава на която конзолите надали ще издържат, освен ако не се променят.

nx

Промяна несъмнено ще има. Макар да не се шуми много Nintendo подготвят нова игрова конзола, наречена NX, нищо не се знае за споменатото. Компанията крие концепцията, характеристиките и дори дизайна в строго пазена тайна, а очакванията са конзолата да излезе още тази година. Историята не познава такава маркетингова стратегия. Официалното обяснение, е че компанията се страхува идеята на конзолата да не бъде открадната. От това може да следва че се готви нещо голямо, толкова значимо, че Nintendo да игнорират хайпа от ранното промоциране и добра рекламна стратегия. Има разбира се и неофициално обяснение – NX е възможно да направи бърз скок в следващия цикъл – 9-то поколение и да бъде най-мощната конзола на пазара, предоставяща 4K гейминг и добра конкуренция на компютърния хардуер, а причината за тайнствеността – да не дава възможност на конкуренцията да се подготви.

ps4

Ако последното е вярно, то може би вече е известно на конкурентите и е спомогнало за изненадващата поява на ъпгрейдваната PS4-ка, наречена PlayStation Neo. Надали има незапознати, но в общи линии в края на годината се очаква Sony да започнат производството на по мощен PS4 модел, който ще замести досегашния и двете конзоли ще бъдат поддържани паралелно. Всяка излязла игра ще има два режима – стандартен и NEO. Нещо, което не е правено до сега и представлява прецедент – за първи път от 60 години на сам конзолите ще получат ъпгрейд в своята си генерация.

 

И това не важи само за PS4, Microsoft също планува да направи същото или подобно. По време на „Xbox Spring Showcase“ Phil Spencer обяви тъкмо това, съвсем официално е заплануван ъпгрейд на Xbox ONE. Не е уточнено как точно това ще стане. Едниня вариант е, да се случи същото, като с PS4 – на пазара да се появи втори модел Xbox ONE – по мощен, с нов хардуер. Втория – Microsoft да си служат със силата на клауда, нещо което е експериментирано на няколко пъти с няколко Xbox ONE игри – в общи линии клауд сървърите на Microsoft да спомагат в изкчислителната мощ на Xbox-а и това да спомогне за повишаване на производителността.

Големи промени и всичко споменато се очаква до края на годината или най-малко – да бъде обяснено по подробно.

 

Още по темата :

Малко информация за конзолата с кодово име Nintendo NX

Новия модел PS4 с кодово име NEO, информация и спецификации

 

Written by: gataka

2 Comments Added

Join Discussion
  1. Mitko2848 27.04.2016 | Отговор

    То вече не знам каква е разликата между конзолите и компютъра – пак няколко различни конфигурации(съответно игрите няма да са оптимизирани) , пак инсталация на игрите……

  2. Georgi 25.04.2016 | Отговор

    Xbox пак ще си остане назад както винаги…

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com