Какво не е наред с Call of Duty : Infinite Warfare

Call of Halo, искам да кажа Star Wars of Duty, ох не как беше – Call of Duty : Infinite Warfare. Да, точно така, въпреки, че единственото което свързва играта с едноименния франчайз е името. Infinite Warfare навярно няма да е лоша игра, дори напротив, сигурен съм че ще е с увлекателен сингъл плеър, добре балансиран мултилър и добра графика, съответстваща на игра от подобен ранг. Какво не е наред тогава? Много просто – това не е или по скоро, не трябва да е Call of Duty. Споменатото заглавие някога беше нарицателно за исторически или модерен военен екшън-шутър, бих могъл да го нарека дори военен симулатор – с добре изпипани детайли – съответстващи на периода оръжия, превозни средства, истински локации, персонажи, битки взаимствани от световната история или най-малкото сходни с такива. Нещо, което една шепа игри можеха или могат да предложат.

Но след 13 години играта прекалено много се промени, ето как бих обяснил положението : ако исках да играя космически екшън, щях да играя Halo, DeadSpace, StarWars BattleFront , мога да изброя още много други логичкни поредици, а ако исках да играя исторически или модерен военен шутър – за мен там беше Call of Duty. Е вече не е.

Положението ескалира – от битки в Сталинград, през летища и военни бази в наши дни, Infinite Warfare ни отнесе в … открития космос – космически кораби, роботи, гравитационни костюми, битки във вакум …

Така изглежда мислят по голямата част от феновете на франчайза, отзвука по специализираните форуми и сайтове е крайно негативен, официалния трейлър на играта е на второ място по брой негативни оценки в youtube с почти 3 милиона такива, единственото видео, което е с повече (негативни оценки) е видеоклипа към песента Baby на Justin Bieber. Като се замисля, дори самия факт, че играта е спомената на един ред с Justin Bieber е нещо негативно.

Двата официални трейлъра :

Call of Halo : Infinite Star Wars излиза на 4-ти Ноември за PS4, Xbox ONE и PC.

Written by: gataka

6 Comments Added

Join Discussion
 1. Какво му влиза в работата на този простак ти откъде събираш инфо за игрите. на такива тъпанари да им изгорят конзолките хахаха.

 2. kalkab 27.06.2016 | Отговор

  Мисля че играта ще е добра. Наистина много се отклонха от първите игри (WWII) но след съвреммени битки и близко бъдеще това е някакси естествено продължение. Впрочем няма да се учудя ако следващата Call Of Duty ни върне в първата или втората световна война. Зависи как ще се представят финансово Infinite Warfare и Battlefield 1

 3. martin 25.06.2016 | Отговор

  Тази статия съм я чел на английски. Добър превод си направил горе долу

  • gataka 25.06.2016 | Отговор

   Това е невъзможно и абсурдно. Може ли да подкрепиш това си твърдение с факти?

   Не само, че не е превод или преразказ, а е 100% авторска, изказва моето лично мнение с мой думи, написана единствено и само от мен.

   ПП : Всъщност не само тази статия, а и всяка една статия в блога, от може би над 1000 такива, са авторски, няма превод (освен ако нещо не е цитирано, тогава е отбелязано).

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : office@consoles.bg