Какво е това „Pokemon Go“

От няколко дни интернет пространството ме замеря с картинки, информация, мемета и клипове от играта „Pokemon Go“. Където и да се обърна по специализираните сайтове това заглавие е там и ми се навира в очите. Не е свързано с конзолния свят, но реших да му обърна внимание и да видя защо е цялата тази врява.

Навярно феновете на игрите или на анимето вече много добре са запознати, но за всички останали , или за тези които не са го прочели другаде – става дума за интерактивна игра за телефон, създадена от студиото Niantic и разпространявана от The Pokémon Company за Android и iOS. Официален трейлър :

 

 

В момента играта е свободна за сваляне в САЩ, Австралия и Нова Зеландия, за Европа се очаква със закъснение. Безплатна е , но разбира се включва микротранзакции.

Специалното в цялото това нещо е добавената реалност. Първо движението от реалния свят се предава във виртуалния – ходенето, тичането, завоите или всякакво друго придвижване, което правим, се предава в играта и ни мести във виртуалния свят. Когато стигнем покемон, които трябва да хванем, с помощта на камерата геймплея се добавя върху реалния пейзаж, същото, което и играча вижда пред себе си.

В общи линии не съм достатъчно заинтересуван за да напиша нещо повече, но ако някой е, тук има едно пълно ръководство за механиката и триковете в играта : www.pokego.org/tutorial

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com