Как би изглеждало зареждането на игри при PlayStation 5

PlayStation 5 ще разполага с невиждан до сега трансфер на данни. Обещаното граничи с абсурд – включването на конзолата ще отнема точно ЕДНА секунда, loading екрани … няма да има и фасттравeл ще се случва по-бързо от едно мигване. Всичко споменато е благодарение на бързo NVMe SSD и персонализиран флаш контролер, разработен специално за PS5.
За едно сравнение, разликата в старата технология и новата оптимизация – при PS4, ако ползваме 10 пъти по-бърз хард диск , ще получим 2 пъти по-бързо зареждане в игрите. При PS5 100 пъти по-бързото SSD (сравнено с оригиналния PS4 хард диск), ще доведе … до 100 пъти по-бързо зареждане !

 

 

И след всичко казано, идва въпроса, как би изглеждало споменатото. И докато чакаме официално да ни бъде презентирано, някой някъде си е направил труда, да го визуализира. Видеото е старо, публикувано е още миналата година, но в последните дни е в  трендинг и изплува в няколко специализирани форуми. Визуализацията е на база официалните характеристики и точно посочени скорости, показва как би зареждала една PS4 игри с обратната съвместимост на PS5 конзола :

 

В допълнение, специално разработените игри за PlayStation 5 ще имат допълнителна оптимизация, ще използват нова компресия, и както от Sony са ни обещали – изцяло няма да има loading екрани.

На 11-ти Юни (само след няколко дни) трябва да се проведе дигитален евент с име „The Future of Gaming“ и ако имаме късмет – да видим нагледно горе казаното.

Written by: gataka

2 Comments Added

Join Discussion
  1. Spewn! 10.06.2020 | Отговор

    По твоята логика спортните коли също за „пълна шитня“, защото с обикновени гуми няма да вдигат повече над 200, при положение, че са конструирани да вдигат над 300. Много ясно, че за добра графика ти е нужно и добро устройство, което да я възпроизведе.

  2. Всичко с тези измислени графики е пълна шитня,! Ако имаш обикновен лед тиви , каква графика ще ти изкара.4ка ли.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com