IO Interactive вече е самостоятелно студио и запазва контрол над Hitman поредицата

Миналия месец от Square Enix доста шокиращо обявиха за продажба студиото IO Interactive, същото седящо зад поредицата Hitman. Официалната причина, е пренареждане на ресурсите на компанията (Square Enix) и фокусиране в други проекти. Днес изпълнителния директор на Io-Interactive – Hakan Abrak, обяви развръзката на случващото се, а тя е още по изненадваща от пускането на компанията в продажба – Io Interactive е договорило своето изкупуване и от този час вече е самостоятелно и още повече – запазва авторските права над Hitman франчайза. Един епичен цитат от официалното съобщение на Hakan Abrak  :

 

Това е исторически момент за IOI. От днес ние имаме пълен контрол над управлението на нашето студио и на Hitman франчайза – ние сме на път да изковем нашето собствено бъдеще и сме изключително развълнувани. Вече сме отворени за възможности за сътрудничество и партньорство, за да станем по силни, като студио и да се подсигурим, че може да продуцираме най-добрата възможна игра за нашата общност.

 

Io Interactive е създадена  през 1998-ма година, като наследник на компанията ASX Nr. 14.811 ApS. Първата им игра излиза 2 години по късно и е именно  Hitman: Codename 47. Студиото е независимо само 6 години и бива закупено от Eidos Interactive през 2004-та година. Под шапката на Square Enix попада през 2009-та година, когато въпросното придобива Eidos Interactive. 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com