Играете ли още No Man’s Sky ? Ако не – може да си искате парите

No Man’s Sky е един пример, защо преордването е грешка. Огромния хайп по играта се оказа неоправдан, или поне такива са моите разбирания след преглеждането на огромния брой негативни ревюта и не особено приятни коментари от собственици на това заглавие. Аз лично не съм я играл и знам само, това което съм прочел. А то не е приятно. Ако харесвате играта – това е чудесно, но ако по някаква причина сте останали разочаровани – все още може да си поискате парите.

Разбира се големите компании си имат стриктни, доста ограничаващи правила, свързани с връщането на дигиталните продукти. При PSN за да бъде върната дадена игра, тя трябва да е закупена не по късно от две седмици и никога да не е инсталирана на харда. При Steam правилото е малко по свободно – играта не трябва да е играна над 2 часа. В случая и двете платформи пренебрегват споменатото и правят изключение за No Man’s Sky. Информацията е събрана в специална тема в neogaf.com, може да я видите тук , където десетки потребители дискутират как и кога са успели да си върнат парите. Споменава се за хора, играли над 50 часа и направили споменатото.

No Man’s Sky е един добър пример за добра маркетингова стратегия и лош пример за това, колко лесно може да се подведем.

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com