Homebrew (любителска) игра за PS1- ROLL BOSS RUSH

PS1 може да е стара конзола, но със сигурност не е забравена. 20 години след излизането си, геймърите все още се сещат за нея с носталгия.

 

В тази статия не става дума за стара игра, от преди 15 или 20 години, а съвсем нова игра от тази година. Играта се казва ROLL BOSS RUSH и е създадена изцяло от един човек , програмиста isufje, като е разработвана в рамките на две години. Все още не е изцяло завършена, но е в стадии, в който може да се играе.

 

 

Цитат от автора :

[su_quote cite=“isufje“]Вие играете, като сестрата на Megaman’s – ROLL, но не Roll базирана на Японската Canon, а на анимацията Ruby Spears MegaMan.

В момента има 4 нива на трудност (лесна, нормална, трудна и един-удар). Избирате си едно основно оръжие (straight-spread-charge или burst) и едно второ оръжие (vacuum-toaster-saw) Също така, сега може да избирате да се биете между 1 или 2 боса едновременно (mono-melee) без значение от степента на трудност.

По време на битките, вие може да хващате враговете и да абсорбирате тяхната сила, за да я използвате срещу тях. ROLL дори може да изпълнява някои физически атаки, като drop kick. Вие също имате суперметър, който ви позволява да изпълните Супер Движение. Базирано на оръжието, което в момента ползвате, вие може да изпълните различно Супер Движение.

Всеки бос има своята слабост, точно както всяка друга Megaman игра. В края на всяка битка, вие получавате оценка, базирана на вашето представяне, получавате също информационен Token и парола.[/su_quote]

 

Линкове за теглене :

PS1 ISO : ROLL BOSS RUSH_108a.iso (Mirror 1 (mega)Mirror 2 (sendspace))

Source Code : link (Mirror 1: (mega), Mirror 2: (sendspace))

 

Играта може да се зареди само и едиснтвено на модната конзола PS1 и PS2.

 

Повече за проекта, може да намерите тук : forum.rockmanpm.com

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com