Half-Life: Alyx – завръщане на безсмъртната класика с устройство за виртуална среда

Информацията циркулира в интернет пространството от няколко дни, вероятно не е убягнала на никого, но макар със забавяне, силно искам да й обърна внимание. От Vale ни шокираха и като гръм от ясно небе хвърлиха в интернет пространството новината за ново Half-Life заглавие. За добро или за лошо – не е жадуваната трета част, но е нещо, с което да залъжем глада и да получим някои отговори на стари въпроси. Озаглавена е Half-Life: Alyx, действието ще се развива в периода между първата и втората част; и най-важното … ще бъде за устройства за виртуална среда.

Обявяващо трейлърче :

 

 

Изглежда страхотно и е изключително удоволствие  да видя познатата заобикаляща среда и познатите гадини, но обвити в абсурдно добра графика и изпипани до съвършенство.  Новият подход (VR) предполага интеграцията на нови геймплей елементи, но разработчиците обещават едно пълно Half-Life изживяване и геймплеят дори ще бъде по дълъг от този на Half-Life 2 с всичко очаквано  – дълбоки взаимодействия с околната среда, заплетени пъзели, проучване и разбира се – екшън, стрелба и бой с … железен лост.

За историята знаем малко – ще проследим непознати до сега събития и персонажи. В основата на всичко е Alyx Vance – основателка на съпротивително движение, изключително добър учен, и както ще разберем в последствие – най-важният фактор за оцеляване на човечеството.

 

 

Ще се продава на цена като пълно заглавие. Може да се изиграе с познатите устройства за виртуална среда, но съвсем естествено желаната платформа е Valve Index. Промотирането е силно и всеки собственик на брандарания хедсет ще получи играта напълно безплатно. Премиерната дата е насрочена за Март 2020-та година. За съжаление е предвидена само и единствено версия за Windows.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com