Gotham Knights и Suicide Squad: Kill The Justice League – две нови заглавия от вселената на DC

Вчера се проведе първото издание на DC FanDome и съвсем очаквано бяхме залети с кадри, трейлъри и информация за всичко, което се случва и ще се случва с вселената на DC – филми, комикси, сериали и разбира се игри. Взимайки на предвид тематиката на моя блог … и липсата на свободно време, ще се спра само на последното и от „Warner Bros. Games“ ни хайпнаха не с едно, а цели две заглавия – Gotham Knights и Suicide Squad: Kill The Justice League. Разработвани от две различни студия, проследяват различни събития и различен прочит на комиксите. Имат общи черти, но в сърцевината си предлагат съвсем различно усещане, атмосфера и преживяване :

 

Gotham Knights

 

 

Предлага една от най-мрачните глави от света на Готам Сити. Новаторска история, която не е загатвана или преплитана в комикси или филми до сега. Ще имаме 4 различни персонажа на разположение, както самите разработчици го описват, Семейството на Батман – Batgirl, Nightwing, Red Hood и Robinи. Жанра е определен, като екшън с RPG елементи и отворен свят, като освен сами в сингъл плеър кампания, ще можем да играем и с другарче в Co-Op.

 

Няма да се спирам на историята, трейлърчето е достатъчно красноречиво. Показаното ми харесва, графиката блести и в този ред на мисли, трябва да добавим, че се очаква за  новото поколение конзоли и разбира се PC. Няма точна дата, но се очаква през 2021-ва година.

 

Suicide Squad: Kill The Justice League

 

 

Макар да не е подсказано, игричката е в света на Batman Arkham и нещо повече – зад нея седят именно ветераните от Rocksteady Studios. Подхода тук е различен и в пълен контраст с първото заглавие – светла и пъстра заобикаляща среда, изпълнен с хумор и ако това не стига – за едно разнообразие, ще сме на страната на Анти-Герои. Ще се забъркаме с персонажите на Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang и King Shark. В допълнение, от трейлърчето може да видим Superman и … да Batman.

 

Както традицията повелява, ще имаме отворен свят на разположение, с огромна и богата история и персонажи, пръсната в безброй сайдкуестове.  И още по приятното – ще може да играем сами или в Co-Op с до 3-ма приятели (4-ма играча). 

 

Платформите са същите – PlayStation 5, Xbox Series X и PC, но датата на излизане е насрочена … за 2022-ра година.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com