Geohot спечели 150 хиляди долара за намирането на вратичка в защитата на Google Chrome

Тази година беше проведен четвъртия поред проект Pwnium на google. В този проект/изложение Google събира всички желаещи програмисти, девелопъри и други способни хора на едно място, с предложение за огромни парични награди , ако успеят да пробият защитата на Chrome броузър и Chrome OS. Тази година паричната награда беше с таван от 2.7 милиона долара. Награда се получава за бъг, слабост в защитата или експлоит, който не е познат до този момент. Парична награда се дава само при успех, също така точната сума се изчислява пропорционално на значимостта на откритието.

 

Единствения обявен победител е George Francis Hotz, познат най-вече с прозвището Geohot, който е успял да намери цели 4 експоита. Спечелената сума е 150 хиляди долара.  За незапознатите Geohot е човека, който първи хакна PS3, още през далечната 2010 година, когато е само на 21 години , и създаде първия CFW януари 2011 година. След голям съдебен процес (Sony срещу Geohod) беше подписано споразумение, с което Geohod завинаги (до живот) се съгласява , че няма да хаква никога повече продукти на Sony. Може би и това е причината за PS4 да няма все още хак.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com