Game Developers Conference | GDC 2020 е отложен заради световната вирусна епидемия

Предполагам всеки, който следи какво се случва около нас, знае за здравната епидемия и страха, който е обхванал света. Въпросното дава отражения в редица отрасли и освен, че застрашава живота на много хора, пряко влияе над световната икономика. И за съжаление беше само въпрос на време, да станем свидетели на първите последствия в нашия свят на гейминга – Game Developers Conference или на кратко GDC 2020 е отложен и вместо да се проведе този месец (Март), остава без дата, с прозорец на изпълнение това лято.

 

Новината е публикувана в официалния сайт на евента gdconf.com, цитата (в превод) :

След кратки консултации с нашите партньори от индустрията за разработване на игри и общностите по света, ние взехме трудното решение , да отложим Game Developers Conference.

Влагайки си времето през последната година, в подготвяне на шоуто с нашите консултативни съвети, говорители, изложители и партньори, ние искрено сме разстроени, че няма да може да сме ви домакини в този период.

Искаме да благодарим на всички наши клиенти и партньори за тяхната подкрепа, отворени дискусии и насърчаване. Както всички ни напомняха, страхотни неща се случват, когато общността е задружна и се свързва с GDC. Поради тази причина ние имаме силното намерение да проведем GDC по късно през летния сезон. Ние ще работим с нашите партньори, за да финализираме детайлите и ще споделим повече информация за нашите планове по късно идващата седмица.

 

Трябва искрено да добавя, че на фона на всичко случващо се, отлагането на една геймърска конференция, е най-малко притеснителното. Но ще се придържам към тематиката на блога. 

 

Посочения (летен период) е изключително несигурен, за да бъде изпълнен, предполага промяна в дадената обстановка. А до момента тенденцията е такава, че епидемията само се засилва. В допълнение, ако нещата не бъдат овладяни, може да очакваме отлагането и на други подобни евенти, включително и E3. И дори още по далеч – възможно е да засегне излизането на новото поколение конзоли, което е насрочено за зимните празници на тази година. Всички части и хардуер за споменатото се произвежда именно в Китай, където в момента има огромен брой затворени фабрики и спряни от работа логистични компании.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com