Gamescom 2020 ще се проведе изцяло дигитално

Информацията беше официално оповестена преди почти 10 дни. Но макар и късно, си е доста важна за сцената и искам да й обърна внимание. Поради световната обстановка и забраната на публични мероприятия, всички големи и малки геймърски евенти са отложени или отказани. Gamescom 2020 не е изключение и няма да се случи, или поне под познатата му форма. С огромно удоволствие разбирам, че събитието ще мигрира в изцяло дигитален вариант.

Респективният старт, Gamescom Opening Night Live 2020, ще се стриймва на живо на 24-ти Август. Официалното обръщение на организаторите :

Скъпа gamescom общност,

Официално е: за съжаление, Gamescom под каквито и да е обстоятелства, няма да се проведе в Кьолн тази година. Точно както много от вас, ние сме разочаровани, защото, като екип на gamescome, работихме над страхотен „Gamescom 2020“ месеци, точно както и много изложители. За нас обаче, също е напълно ясно, че пред лицето на коронната пандемията трябва да стоим обединени. Това означава, че трябва да сме внимателни един към друг и да редуцираме риска от зараза.

Ние вече работим с пълна скорост върху дигитален gamescom. В крайна сметка това е най-голямото събитие в света за игри и тaкова трябва да си остане и тази година. Вече може, нетърпеливо да очаквате, по какъв начин ще отпразнуваме най-добрите игри заедно с вас и милиони геймъри по цял свят в края на Август, дори и да е само дигитално и да не е на определено място този път. Защото едно нещо е сигурно : както винаги и тази година gamescom е и ще остане „Сърцето на Гейминга“ !

Ще разкрием подробности в следващите няколко седмици. До тогава стойте здрави и не забравяйте да #StayHomePlayTogether! (стойте вкъщи и играйте заедно).

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com