Fortnite Battle Royale идва за мобилни устройства … с cross-play поддръжка

Света е полудял по Fortnite Battle Royale, безплатния мод е вероятно най-играта игра на планетата и чупи всички възможни рекорди. И нещата изглежда нямат намерение да се успокояват. Като с гръм от ясно небе от Epic обявиха мобилна версия за телефони и таблети, която ще е забележете, с Cross-Play и ще може да се ползва в един общ сървър с тези, играещи на персонален компютър или конзола.

 

Обявяващ трейлър :

 

 

Горните кадри са снимани директно от iOS и графиката е впечатляваща, на пръв поглед по нищо не отстъпва на конзолните версии. Друг е въпроса колко лесно ще се управлява, Fortnite не е простичка игра, използват се прекалено много бутони, има твърде много опции, тулчета и прочие. Чакам с нетърпение да видя оптимизацията за мобилни устройства, силно се надявам да е нещо революционно, защото в противен случай има реална опасност нещата да не са равностойни.

В случая версията за iOS операционна система е водеща и в момента e стартиран „Invite Event“ и всеки може да кандидатства да се включи на следния адрес : fortnite.com/mobile

 

На всеки одобрен ще му бъдат предоставени покани, които може да разпраща на приятели. Изискванията са за iOS 11 и за устройства iPhone 6S/SE, iPad Mini 4, iPad Pro, iPad Air 2, iPad 2017 или по нови. Евента за андроид ще се забави в следващите седмици.

 

В допълнение, от Epic са инвестирали доста време в опити да договорят пълен cross-play, включващ дори и Xbox ONE конзола, за въпросното се знае, че упорството е от страна на Sony, но изглежда има надежда в тунела. Повече за позитивизма на Epic в тази насока може да прочетете тук : www.epicgames.com/fortnite/en-US/news/xbox-cross-platform-fortnite

 

Протокола за кросплей между PS4 и Xbox ONE oтдавна е изграден, дори в миналото станахме свидетели на неговия тест, за епичния момент може да прочетете тук.

Written by: gataka

10 коментара Added

Join Discussion

Leave Your Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : [email protected]