Fortnite Battle Royale идва за мобилни устройства … с cross-play поддръжка

Света е полудял по Fortnite Battle Royale, безплатния мод е вероятно най-играта игра на планетата и чупи всички възможни рекорди. И нещата изглежда нямат намерение да се успокояват. Като с гръм от ясно небе от Epic обявиха мобилна версия за телефони и таблети, която ще е забележете, с Cross-Play и ще може да се ползва в един общ сървър с тези, играещи на персонален компютър или конзола.

 

Обявяващ трейлър :

 

 

Горните кадри са снимани директно от iOS и графиката е впечатляваща, на пръв поглед по нищо не отстъпва на конзолните версии. Друг е въпроса колко лесно ще се управлява, Fortnite не е простичка игра, използват се прекалено много бутони, има твърде много опции, тулчета и прочие. Чакам с нетърпение да видя оптимизацията за мобилни устройства, силно се надявам да е нещо революционно, защото в противен случай има реална опасност нещата да не са равностойни.

В случая версията за iOS операционна система е водеща и в момента e стартиран „Invite Event“ и всеки може да кандидатства да се включи на следния адрес : fortnite.com/mobile

 

На всеки одобрен ще му бъдат предоставени покани, които може да разпраща на приятели. Изискванията са за iOS 11 и за устройства iPhone 6S/SE, iPad Mini 4, iPad Pro, iPad Air 2, iPad 2017 или по нови. Евента за андроид ще се забави в следващите седмици.

 

В допълнение, от Epic са инвестирали доста време в опити да договорят пълен cross-play, включващ дори и Xbox ONE конзола, за въпросното се знае, че упорството е от страна на Sony, но изглежда има надежда в тунела. Повече за позитивизма на Epic в тази насока може да прочетете тук : www.epicgames.com/fortnite/en-US/news/xbox-cross-platform-fortnite

 

Протокола за кросплей между PS4 и Xbox ONE oтдавна е изграден, дори в миналото станахме свидетели на неговия тест, за епичния момент може да прочетете тук.

Written by: gataka

10 Comments Added

Join Discussion

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com