Embark – ново студио с амбициозен Sci-Fi проект

Нещо готино се задава и след всичко прочетено, аз придобих голям интерес към проекта. Embark е ново студио, създадено преди няколко месеца от Patrick Söderlund, съвсем не случаен младеж, бивш изпълнителен вицепрезидент на Worldwide Studios в EA, човека надзиравал всички продукции на компанията. Новото начало се бележи с първата им игра, която все още е твърде ранен проект, но с приятна концепция и потенциал. Едно видео, представляващо тест на заобикалящата среда :

 

 

И тук идват големите амбиции – видяното изглежда жестоко, създадено е от трима души, работили в продължение на 3 седмици, като са използвани сканирани данни от реалния свят. Споменава се, че се рендва в реално време и се очаква да придобие грандиозните размери от 256 квадратни километра, с динамично време и светлина. Макар, както споменах, идеята да е за нещо амбициозно, красиво и огромно, се очаква да бъде направено от малък и сплотен екип, за максимално кратко време.

 

 

Вероятно ще настъпят много промени, но за момента има поставени граници – free-2play Co-Op приключенска игра, в която ще се впуснем с екип от трима в далечното бъдеще. Един цитата : ще преодоляват привидно невъзможни шансове, като работят заедно. Разработва се над Unreal Engine и от видяното – се справя чудесно.

Само силно се надявам, да не става дума за поредната Battle Royale игра, а за нещо ново и свежо. Като един фен на Sci-Fi жанра, се надявам да получим нещо приятно и новаторско.

Повече за проекта може да следите тук :

 

Twitter

Instagram

Medium

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com