DOOM Eternal с премиерен геймплей и малко подробности

Време беше и днес на традиционния QuakeCon, от Bethesda ни заляха с геймплей кадри и информация от очакваното продължение DOOM Eternal. Аз съм изключително хайпнат от видяното, макар играта е директно продължение на хита от 2016-та година и декорите и заобикалящата среда силно да ни връщат там, геймплея е наситен с доста нововъведения и към това може да добавим ъпгрейд в графично отношение – енджина id Tech е ъпдейтнат на 7-ма версия и, както разработчиците твърдят, дава възможност на десетократно увеличение на геометричните детайли.

 

Обикновено предупреждавам за спойлери, но всичко знаем, какво ще видим – взимаме пушката и пуцаме … пуцаме :

 

 

Геймплея не разочарова и изглежда жестоко, включва всичко, което може да се очаква от една Doom игра – изключително динамична, много екшън, кръв, вътрешности и всичко това – без излишни приказка.

 

Първата част изненада със скрита история и подробности, които бяха поставени без да се набиват на очи, неангажиращо, без нуждата да гледаме кът сцени и в общи линии, беше там за тези, най-наблюдателните и тези, които имаха да и обърнат внимание. Сега разработчиците обещават това да се повтори, но да е по мотивиращо, да разкрие повече и дори да създаде една нова вселена.

 

Геймплей кадрите разкриват някой нововъведения , една официална легенда : 

 

• Slayer 2.0 – оборудването ни е получило внушителен ъпгрейд, вече разполагаме с набор от подобрени и нови аксесоари, като например оръдие на рамото ни, което освен всичко друго, включва и … огнехвъргачка; разтегателни ножове, приставка за Super Shotgun наречена Meat Hook и вероятно най-изненадващото – даш умение, с което може светкавично да избягваме атаки.  Просто епично …

• Rip More, Tear More – Рояци от демони, повече от всякога – включват познати ни такива, като Pain Elemental, Archvile, и Arachnotron, както и много нови образи и симпатични гадинки, като DOOM Hunter и Marauders. Системата “destructible demons” е усъвършенствана, изглежда по разчупена и много повече уникални анимации.

• All-new Invasion – Това е изненадващо и е форма на мултиплеър, която не сме виждали в поредицата до сега – ако позволим, други играчи могат да се включват в нашата кампания, като демони. И обратното – ние самите можем да се включим в кампанията на друг играч и да се превъплатим в демон. С нетърпение очаквам повече информация за споменатото.

• We’re Not on Mars Anymore – Ада се спука на земята. До сега се борихме на Марс, но битката вече е пренесена на родна зема.

 

За съжаление няма информация за мулотиплеър режима, освен споменаването на мода „Invasion „. 

 

И за финал – собствениците на Switch ще са доволни да разберат, че играта идва и за тях и този път – на премиерната дата :

 

 

По всичко личи, че ни очаква една пълна лудница. Аз съм фен на поредицата и ребута от 2016-та година надмина всичките ми очаквания и жадувам за още. Само едно тъжно нещо остана – няма официална дата и се очаква по някое време 2019-та.

 

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. rikob 20.08.2018 | Отговор

    Наистина страхотно че ще излезне нова версия на играта.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com