Нов клас в Diablo IV и малко информация за отвореният свят и PVP

Както подобава, снощи от сцената на Blizzcon 2021 не пропуснаха да ни напомнят за Diablo IV – получихме нови кадри, трейлърчета и малко нова информация. Но не получихме така бленуваната дата на излизане. Много тъжно и чакането продължава.

Основната новина, е прибавянето на нов клас към ростера от познатите ни вече Barbarian, Sorceress и Druid – Rogue. Класа не ни е безизвестен и прави завръщане след 25 години отсъствие :

 

Помним го от респективната първа част на Diablo от далечната 1996-та година и в следващите части липсва и е заменен с Assassin, клас който има допирни точни със споменатия. Rogue ще бъде включен в Diablo IV от ден 1.

Макар вече да го знаем, отворения свят ще бъде споделен – с други думи, ще виждаме други играчи и ще взаимодействаме с тях. Няма да има контрол над казаното, играта няма да тръгва, ако не сме вързани към итнернет, но са предвидени участъци, най-вече свързани с конкретен куест, където ще бъдем оставени сами. Също така, не сме длъжни да участваме в PVP, освен ако не го искаме.

И малко именно за PVP – предвидена е специална зона за споменатото, наречена Fields of Hatred. И освен, че може да мерим сили помежду си, може да изпълняваме и общи куестове PVE, които ще ни награждават с in-game валута Shards of Hatred. Ако играем нормален мод и умрем – губим едно ухо и всичко, което сме събрали в зоната. Но ако играем Hardcore мод – умирането ще е финално.

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. NIk Jb 22.02.2021 | Отговор

    Реално погледнато клас Rogue го има още в първото Diablo, но пък и клас монах имаше там а после и в Diablo 3 тъй че не е изненада.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com