Diablo 2: Resurrected – ремастър версия на вечната класика идва за конзоли и PC тази година

Снощи се проведе откриването на BlizzCon 2021-ва година. За съжаление, заради пандемията и карантинните мерки, евента нямаше възможността да се разгърне в познатия си блясък, но това не попречи да се насладим на показаното.

Бяха обявени новости покрай World of Warcraft, Overwatch, Hearthstone и разбира се Diablo IV. Но имаше една голяма изненада, на която силно искам да обърна внимание – от виртуалната сцена ни беше  представено едно завръщане със силна носталгична нотка и Diablo 2 ще получи своя респективна ремастър версия под името Diablo 2: Resurrected.

Показаното силно хайпва и е изключително удоволствие, да видя вечната класика с модерна и красива графика. Официално трейлърче :

 

 

Игричката ще излезе още тази година (2021-ва), за съжаление без конкретна дата. И другата приятна част от новината – освен за PC идва и за конзоли – PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series S/X и дори Nintendo Switch.

Ще поддържа до 4K резолюция, в зависимост от платформата, познатия 2D енджин е заменен с 3D такъв, добавено е динамично осветление и доста други похвати, които са възможно с нови технологии и доста по силния хардуер, който използваме днес. И ако това не стига – всички синематици и кът сцени са заснети на ново. Доста хайпващо и тепърва предстои да ни бъде показано.

Силно ми е интересно, как са е изградена заобикалящата среда, анимациите на персонажи и противници. Самите босове и всичко друго, което се изобразява на екрана. Има една история, която натъжи сцената още през 2019-та година – оригиналните разработчици на Diablo II обявиха, че сорс кода на играта е безвъзвратно загубен и нищо не е запазено. Ако ремастъра е направен без споменатото, видяното е истински подвиг и несъмнено си плаче за документален филм.

Но така или иначе, с или без сорс кода, резултата е задоволителен и видяното много ми харесва. 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com