Dehashing за даунгрейднати конзоли

Тази процедура връща даунгрейдната конзола в нормално състояние, в което би била всяка една нормална, не даунгрейдната конзола.
Задължителна стъпка за всеки собственик на даунгрейдната конзола, който иска да пробва новия 4.21 CFW на Rogero или да инсталира какъвто и да е OFW/CFW който не е правен за даунгрейднати конзоли.

BLURAY устройството на конзолата трябва да работи иначе процедурата няма да може да бъде завършена, ако оптиката е захабена не е проблем, но ако самата bluray платка не работи – не опитвайте.

Нужни файлове :

QA_Toggle  на Team Rebug

3.55 OFW – официална 3.55 версия

 • Сложете файла toggle_qa.pkg на флашка, без да е в директория и го  инсталирайте от опцията Install Package Files от менюто на конзолата.
 • Стартирайте иконката на инсталираната програма – екрана ще премине в черно, лампичката на хард диска ще почне да премигва, след няколко секунди ще се чуят два поредни БИП  сигнала и картината ще се върне.

Забележка – ако конзолата забие и известно време нищо не се случва, изключете конзолата от контакта, включете я и повторете отново.

Ако искате да проверите дали всичко е инсталирано : отидете на Settings/Network Settings, без да влизате в самото подмени, просто да сте застанали на опцията и натиснете следната комбинация от бутони едновременно : L1 + L2 + L3 (натиснете левия аналог)  + R1 + R2 + бутона за надолу от кръстачката. Трябва да се появят следните нови опции под Network Settings :  Edyt Viewer, Debug Settings и Install Package Files.

Готово, конзолата е с официална версия 3.55 и нормално състояние, без следи от даунгрейда. Върху версия 3.55 може да инсталиране всяко 3.55 CFW (Rogero, Kmeaw, Rebug или друго), както и новия 4.21 CFW на Rogero. Но в един или друг случай винаги инсталирайте от сервизното меню.

ПП : 4.21 CFW на Rogero е нов фирмуер, не е тестван достатачно и има хора оплакали се от брик, слагайки го правите всичко на своя отговорност.

Written by: gataka

9 Comments Added

Join Discussion
 1. Blade 13.04.2013 | Отговор

  Конзолата ми е на 4.40 rogero, как мога да я върна на 3.55 OFW, qu_toggle дава грешка

   • Mihail 29.06.2013 | Отговор

    Здравей, детето направи голяма глупост… някаква игра му искала да си смъкне версия или нещо такова …. и е дръпнало 4.46…. имали как да върна 3.55 с която бях? Mоля помогнете ми… имаме пс3 от няколко дни и вече го осрахме , благодаря предварително.

    • gataka 29.06.2013 | Отговор

     Здравей,

     4.46 е последния официален ъпдейт, излезе преди два дни. Няма игра , която да го има в себеси, ъпдейнал е по интернет.

     Връщането е въможно, но става само хардуерно. Процедурата е сложна и се прави на няколко специализирани места.

     • Mihail 29.06.2013 |

      направо си вкарах голяма беля тоес……..

     • Mihail 29.06.2013 |

      Добре ще можели да ми пишеш ако трябва на скайп… да нее нещо реклам де да знам skype: angelski-o4i някое място където да я занеса да я оправят?

 2. gataka 15.11.2012 | Отговор

  Това е предело ясно. И същността на DEHASH туториала е да се направи на вече даунгрейднати конзоли.

  Цялата информация на разпознаване на конзолите, които могат да се даунгрейдват я има в сайта :

  http://consoles.bg/?p=181
  http://consoles.bg/?p=150

 3. Xakepa 15.11.2012 | Отговор

  Може би трябва да се спомене, че не всяка конзола може да бъде даунгреидвана.Ето ккво намерих в един сайт

  може да се даунгрейдне конзолата до 3.55 стига да е с DATE CODE до 1A. Внимание DATE CODE 1B/ 1C/ 1D/ 2A/ 2B/2C/ 2D не подлежат на хак или даунгрейд !

  http://ps3dream.files.wordpress.com/2012/08/untitled-dazte-code-0c.jpg?w=604&h=426

  източник: http://ps3dream.wordpress.com/

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com