Dead Space се завръща с изцяло изграден от нулата ремейк

Dead Space излиза преди цели 13 години, във време когато индустрията беше различна и хорор жанра все още се оформяше. Игричката предлагаше нещо новаторско, невиждано до този момент и обвито в неповторима мрачна атмосфера. Всичко от чудовищата, през заобикалящата среда, до историята беше изпипано до съвършенство, привличаше интереса и превърна игричката в култова класика.

И след това казано, ми изключително приятно, да ви споделя, че оригинала се завръща и то подобаващо – презаснети синематик сцени, ново озвучаване и най-важното – изцяло нов енджин, отговарящ на модерните критерии през 2021-ва година. И за да не е нужно, да си го представяме, от EA са ни подготвили хайпващо тизърче :

 

 

Разработването е поверено на Motive Studios, които имат до момента само две игри, но не случайни такива – Star Wars Battlefront II и Star Wars: Squadrons. Две заглавия, които са достатъчни, за да си представим високото качество и амбиция, които ще бъдат вложени в новият проект.

Връщам се 13 години назад и още си спомням късните вечери, когато играех оригинала. Останали са ми само силно положителни спомени и новината за един ребут/ремейк на споменатото силно ме хайпват.  За съжаление не се знае кога, ще може да я играем и тепърва ще чакаме дата на излизане. Предвидените версии са за PlayStation 5, Xbox Series S/X и PC.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com