Cyberpunk 2077 отново е отложен и идва (да се надяваме) на 10-ти Декември

Невероятно но факт, Cyberpunk 2077 е отложена за трети пореден път (ако броя правилно).  И трябва искрено да си кажа, че изглежда като една голяма шега и парадокс. Cyberpunk 2077 достигна „Gold“ статус преди няколко седмици на 5-ти Октомври, което предполага приключване на разработването и производствения процес и преминаване към към логистичния такъв. 

За съжаление изглежда вратичка има и CD Projekt RED имат нуждата от повече време за доизпиване на различните портове. Официалното обръщение на Adam Badowski и Marcin Iwinski :

 

Превод на Български :

Здравейте на всички,

Днес решихме да отложим датата на излизане на Cyberpunk 2077 с 21 дни. Новата дата е насрочена за 10-ти Декември.

Най-вероятно в главата ви има емоции и въпроси, затова първо приемете нашите скромни извинения.

Най-голямото предизвикателство за нас в момента, е да доставим играта за сегашното поколение конзоли, новото поколение конзоли и компютри по едно и също време, което изисква от нас да подготвим 9 версии (Xbox ONE/X, съвместимост с Xbox Series S/X, PS4/Pro, съвместимост с PS5, PC, Stadia)… докато работим от вкъщи. Докато Cyberpunk 2077 еволюира по пътя си в почти Next-Gen игра, ние трябва да се уверим, че всичко работи добре и всяка версия върви гладко. Разбираме, че може да ви звучи нереалистично, когато някой каже, че 21 дни могат да направят разлика в такава огромна и сложна игра, но те наистина могат.

Някои от вас може би се чудят какво означават тези думи в светлината на това, че казваме, че сме достигнали „gold master“. Минавайки сертифициране или „going gold“ означава, че играта е готова, може да бъде изиграна и има цялото съдържание в себе си. Но това не означава, че сме спрели, да работим по нея и да вдигаме летвата за качество. Точно обратното, това е времето, в което много промени се правят и ще бъдат разпространени с Day 0 пач. Това е времевия период, който не сме изчислили правилно.

Ние чувстваме, че имаме страхотна игра в нашите ръце и сме готови да вземем всяко решение, дори и най-трудните такива, ако това ще доведе до видео играта, в която ще се влюбите.

 

Тук е момента да сложа няколко мой размишления и съмнения в горното. Индустрията не веднъж неискрено е представяла такива извинения, замаскирвайки съвсем други мотиви за отлагане на редица заглавия, обикновено те са маркетингова стратегия – едно заглавие да се премести в по удобен за продажби период, или просто да не се конкурира с друг свой съперник.

Ноември е пренаселен, очакват се редица нови игри, като Assassin’s Creed Valhalla, Watch Dogs Legion, Godfall и ако това не стига 19-ти ноември беше избрана от Sony за премиерна дата на PlayStation 5, който ще бъде придружен с редица хайпващи ексклузиви. Достатъчно причини, които да повлияят на добрите продажби дори на игра от ранга на Cyberpunk 2077.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com