Cobra ODE : нов ъпдейт с много нови функции – фирмуер V1.5 и бутлодер 1.2

Нов ъпдейт за Cobra ODE устройства, версия на фирмуера 1.5.  В общи линии фирмуера оправя някой бъгове, пoдобрява съвместимостта със Slim конзоли и добавя нов начин за стартиране на игри, наречен Cobra Browser.

 

Цитат от създателите :

[su_quote cite=“Cobra ODE Team“]Имаме много вълнуваща новина за вас днес със разпространението на COBRA ODE V1.5 фирмуер!

Сега със 1.5FW, вие можете да създавате manager.iso с персонализирани функции за игри. Това ще позволи на разработчиците да експериментират с различни нови начини, за да представят на потребителите алтернативни методи за селектиране на игри, като DVD видео меню или нашия собствен Cobra Browser.

Голямото нововъведение е създаването на нашия Cobra ODE Browser, за да позволи на игрите да се избират от XMB менюто, без нуждата от програма за тази цел. Също така представяме нов PC инструмент, наречен genps3extra, за да може да генерирате COBRA ODE Browser за вашия хард диск. Моля потърсете информация в ъпдейтнатия  наръчник на потребителя за повече информация, как да използване новия game browser.
Ние оправихме съвместимостта с manager.on_reboot опцията, представена в миналия ъпдейт, да работи на Slim конзоли, както и отстраняването на някой малки бъгове. Ние добавяме 6 нови опции за конфигуриране във cobra.cfg. Моля потърсете повече информация в наръчника на потребителя.

 

Също така добавяме към новостите днес и ъпдейт на cobra.db файла със съвместимост за повече оригигинални дискове[/su_quote]

 

Има и нова версия на бутлодера за устройството, добавени са само две неща – по дора съвместимост с някой флапка и възможност платката да се даунгрейдва, ако някой има нужда може да инслтаира по нисък фирмуерен ъпдейт.

 

Линкове за теглене :

Cobra ODE MCU v1.5 – фирмуерен ъпдейт

Cobra ODE BootLoader v1.2 – ъпдейт на бутлодера
Cobra ODE DatabaseGen – с този фаял устройството разпознава поставения оригинален диск

PS3extra v1.0 – програма за създаване на Cobra ODE Browser

Cobra ODE Manage v1.3 – наръчник на потребителя

 

Начин на инсталиране :

 

Забележка :  Направете ъпдейтите последователно, първо на бутлоадера, после на софтуера. Не качвайте двата файла едновременно. След като привършите  ъпдейта задължително изтрийте файловете от флашкта.

 

 • Пригответе празна флашка във файлова система FAT32 и поставете файла mcu.rom (за софтуерния ъпдейт) или ldr.rom (за бутлоадер ъпдейт)  вътре.
 • изключете конзолата и извадете захранващия кабел. Изчакайте поне една минута, лампичката на външната контролна платка на Cobra ODE трябва да угасне.
 • сложете флашката в USB порта на външната контролна платка и сложете кабела за тока обратно.
 • Лампичката ще започне да мига изключително бързо, мигането е бързо и слабо забележимо, инсталирането ще отнеме секунди, когато завърши устройството ще светне в червено и може да пуснете конзолата.

 

За да ъпдейтнете базата данни за оригиналните дискове, заменете файла от папката COBRA от външното устройство с файла cobra.db от архива Cobra ODE DatabaseGen.

Written by: gataka

2 Comments Added

Join Discussion
 1. stel92 14.10.2013 | Отговор

  Можем да си смукнем фирмуера на конзолата или на Cobra ode-то ?

  • gataka 14.10.2013 | Отговор

   За фирмуера на устройството става дума.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com