За продажбите на Call of Duty WWII и до какви мащаби се простира гейминг индустрията

За съжаление времето не ми достига и прегрявайки от работа и лични ангажименти, премиерата на Call of Duty WWII мина под радара ми и не проследих нищо от нея. Дори трябва да си призная, че още не съм я играл. Но разглеждайки специализираните сайтове и блогове, съм доволен да разбера, че мненията и ревютата са позитивни. Играта завърна франчайза там, където му е мястото – във Втората Световна Война, но и на още едно такова – в бокс офис класациите. От Activision официално обявиха, че продажбите на WWII са двойно по големи от тези на предшественика и Infinite Warfare.

Не са обявени продадените бройки, но е спомената точната сума на приходите за първия уикенд. И тя е астрономическа – 500 милиона щатски долара ! Нещата са ескалирали до такава степен, че, както от Activision сами сравняват, въпросното число надхвърля приходите на Thor: Ragnarok и Wonder Woman за същия период (стартовия уикенд) и то, забележете, взети заедно.

Това е един светъл пример, за грандиозните размери, които гейминг индустрията е придобила в последните години.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com