Bungie се разделя с Activision и запазва правата над Destiny

Bungie съществува почти 30 годишна и след множество промени, продължава да пише своята история. За добро или за лошо, студиото се разделя с гиганта Activision и това се случва почти 2 години по рано от очакваното. Съвместното им сътрудничество започна през 2010-та година с 10 годишен договор. За периода беше създадена най-скъпо струващата игра в историята на гейминга – именно Destiny и разбира се, респективното и продължение. Тук трябва да отбележа най-важното – правата над IP-то остават в ръцете на Bungie . Цитата и извадка от официалното съобщение на Bungie :

Днес, ние обявяваме план Bungie да придобие пълни права за публикуване и отговорност за франчайза на Destiny. Вървейки напред, Bungie ще притежава и разработва франчайза, и Activision ще засили фокуса си над нейните собствени IP-та и други проекти. Activision и Bungie са отдадени за безпроблемен преход на франчайза и ще продължават да работят тясно един с друг по време на въпросното, от името на общността на Destiny играчите по целия свят.

Bungie преминава през 3 етапа, всеки придружен с масивни промени, стартира още далечната 1991-ва година, като създава контент за Mac OS. Но истинската популярност и име си създава в началото на новия век, когато стартира сътрудничество с Microsoft и разработва един от най-обичаните франчайзи за Xbox – Halo. През 2010та година това сътрудничество е преустановено и се прави преход към ново такова, именно с Activision. Днес е време за 4-ти етап и какво ни чака, само времето ще покаже.

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com