Bloober Team (The Medium) разработват следващата си хорор игра и ние очакваме, тя да е Silent Hill

Един слух витае из сцената и с всеки изминал месец става все по солиден и по близко до реалността, подкрепен от множествено течове, източници и хинтове от разработчици. По всичко личи, че от Konami готвят завръщане на любимия на милиони хорор франчайз Silent Hill. И то не с едно, а с цели две заглавия. Това, което знаем до сега, е че първото такова, се разработва от Японско студи.

Но за второто, днес получаваме доста хайпващ намек. Информацията идва директно от студиото Bloober Team, същото седящо зад наскоро излязлата The Medium – игричка, която силно напомня именно на Silent Hill, имаща нейния чар и атмосфера; и отделно ще допълня – беше приета силно позитивно от публика и критици. Следващия им проект, по думите на Piotr Babieno (изпълнителен директор на Bloober Team) се разработва от над година и отново е хорор, но този път е продължение на култов франчайз, чието IP е собственост на голям и известен издател.

Цитат и извадка от интервю на Piotr Babieno пред videogameschronicle.com (превод)  :

Ние работим повече от година над още един гейминг проект, още едно хорор IP; и ние го правим заедно с доста известен издател на игри. Не мога, да ви кажа с кой. Не мога, да ви кажа какъв е проекта, но аз съм абсолютно сигурен, че когато хората разберат, че работим по него (проекта), ще бъдат много развълнуване.

 

Доста хайпващо и имайки на предвид, че големите хорор жанрове от такъв ранг (забъркани с голям разпространител на игри) не са много и вероятно се броят на пръсти, не е трудно да свържем горното с вече споменатия слух и да си направим едно заключение, че става дума за Silent Hill.

Bloober Team са ветерани в жанра и освен The Medium зад гърба си имат Layers of Fear (1 и 2), Observer и Blair Witch. Няколко страхотни хорор игрички, които са се превърнали в класики и еталон. След това казано, едно е сигурно – каквото и да се готви, било то Silent Hill или нещо друго, хайпа е силен и феновете, в това число и аз, чакаме с нетърпение.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com