Малко от BlizzCon 2018 – Diablo за мобилни телефони, Warcraft III с ремастър версия и Destiny 2 безплатна за всички PC геймъри

Въпросното е много далеч от конзолната сцена, но е част от тази на гейминга и виждайки, в каква еуфория е изпаднал света, реших да отделя малко време и да опиша събитията. Снощи се проведе откриващата церемония на BlizCon 2018, лудницата е страшна и компанията шокира публиката, както в добрия, така и в лошия смисъл. Три сегмента привлякоха моето внимание :

 

Warcraft III получава своя респективна ремастър версия :

 

След огромния успех на ремастър версията на StarCraft, идва и такава за Warcraft III. Едно безсмъртно заглавие, излиза преди цели 16 години, играно от милиони и с времето превърнало се в класика. Играе се дори и в момента, и в сървърите могат да се намерят десетки хиляди хора. Новото издание е озаглавено Warcraft 3: Reforged и за голямо съжаление ще включва само оригиналната версия Warcraft 3: Reign of Chaos, без допълнението The Frozen Throne. Но за сметка на това, ще има мап едитор и ще може да се радваме за един пореден път на персонализирани карти, а за не запознатите – точно от тези споменати мини игрички тръгват moba игрите, като Dota2 и League of Legends.

 

Синематик трейлър :

 

 

Трейлърче, представящо кампания : 

 

 

И най-важното : геймплей кадри :

 

 

Desteny 2 е безплатна за всички PC геймъри :

 

Въпросното се случва, първо да отпразнува старта на BlizCon 2018 и второ, да отрази една година от излизането на заглавието. Destiny 2 ще е безплатна за всеки, който си я поиска в периода от днес до 18-ти Ноември, в клиента на Battlenet.  Разбира се уловка има, основната игра е доста не пълна без последвалите я DLC пакети. Но дори и с това на масата, е една страхотна изненада.

 

 

Diablo Immortal – RPG за мобилни устройства (телефони)

 

Това е вероятно най-важната част от цялата презентация и основната причина да обърна толкова внимание, на нещо, случващо се извън конзолната сцена. От месеци се спекулира, че се очаква нова игра по култовия франчайз и докато феновете тайничко се надяваха да получат продължение и респективно Diablo IV да види бял свят, от Blizard убиха всичко детско (в мен) и обявиха Diablo Immortal – RPG игра за Андроид устройства.  Официален синематик трейлър, трябва да отбележа – доста епичен такъв :

 

 

И по важното – трейлърче с геймплей кадри :

 

 

Действието ще се развива в периода между Diablo II и Diablo III, ще видим познати класове, но с променени и нови умения, оптимизирани за новата платформа. От видяното си личат графиката и механиката на Diablo III, и може да заключим, че получаваме една модифицирана версия на споменатото.

 

И тук вече идва тъжната част, първо, играта е поверена на под изпълнител – студиото NetEase и второ, с по-голяма тежест – всичко ще е пропита с микротранзакции. С други думи – игра, направена само за пари. И хвърляйки един бърз погледна над специализираните сайтове, човек веднага ще заключи, че игра за телефони е последното нещо, което феновете искат.

 

Отзвука е силно негативен, реакциите събрани от двата трейлъра са доста показателни :

 

 

Аз самия съм силно разочарован и имам усещане за двоен стандарт. Миналата година, при случая с  Star Wars Battlefront II (повече тук), когато феновете показаха своето неодобрение  и разочарование от пропитата с микротранзакции AA игра, от Blizard изразиха разбиране в серия от туитове и дори изградиха цяла рекламна кампания на гърба на въпросното, едно показателно трейлърче :

 

 

Разбира се, почти всички игри под шапката на компанията имат микротранзакции, но те са само козметични, такива, които не се натрапват и никога не са били pay-2-win. Е поне до днес. Колкото и да е тъжно, нещо, което никога не съм си представял, следващото Diablo ще е това, което най-много не харесвам – Play-2-Win игра за мобилни телефони.

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com