Batman: Return to Arkham – PS4 и PS3 сравнение и заслужава ли си поредния ремастър

Както стана ясно преди няколко дни, Batman: Arkham Asylum и Batman: Arkham City ще получат своя PS4 и Xbox ONE версия под формата на ремастър (повече тук), събрани в сборно издание наречено Batman: Return to Arkham. И сега идва въпроса, колко осезаеми ще са подобренията и какви ще са разликите.

Обявено е, че игрите ще направят трансфер/ъпгрейд от Unreal Engine 3 (модифициран специално за поредицата версия) към най-актуалния  – Unreal Engine 4.  От споменатото аз си представих, че ще получим нещо , напомнящо случая на Gears of War Ultimate Edition, където всички кътсцени бяха направени на ново, околната среда, всички персонажи, изключително огромен набор от детайли – изградени наново и ефекта … сякаш е една друга игра и то в добрия смисъл (може да видите нагледно тук и тук). Серията на Batman Arkham е една любима моя поредица и ако споменатото се случи, със сигурност ще е един удобен повод да я изиграя на ново.

Но … за съжаление от това, което е показано, нещата не само няма да седят по този начин, но и изглежда са доста противоречиви. Долупосоченото видео показва нагледно разликите, нещата са доста смесени, на места наистина има осезаема разлика, но на други – оригинала изглежда по добре, от ремастъра .

Видео сравнение ремастър версията със стандартната (Original) версия на PC. :

 

Видео сравнение PS3 и PS4 версията :

 

 

Като че в персонажите се губи детайлността на лицето, губи се изразителността и чара, който имаха. Дори в моментите, в които играта/игрите изглеждат по добре, някак си разликата не изглежда толкова съществена и аз бих казал … не си заслужава.

 

Written by: gataka

5 Comments Added

Join Discussion
  1. Zadushen 25.05.2016 | Отговор

    Това е така, защото напоследък всички работещи хора по дадени неща, които трябва да продължат да поддържат нивото, дори се очаква забележете да го вдигнат, напротив те скапват всичко.Раждат се само лайна, мръсни миризливи говня ……

  2. Петър 23.05.2016 | Отговор

    Наистина…защо е така?!….в оригинала всичко е по детайлно…?!

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com