Ataribox – нова игрова конзола от Atari, информация и дизайн

След 20 години затишие от Atari имат сериозното намерение да се завърнат на сцената с нова конзола. Въпросното беше тизнато още миналия месец, но поради факта, че беше придружено с практически нулева информация и покрай целия хайп от E3 изложението, някак си ми мина под радара. Днес е време да му обърна внимание, след като от компанията разпространиха повече информация и снимки на официалния дизайн.

Ataribox  – новата игрова конзола на Atari :

 

 

Дизайна е верен на класическите мотиви от модерния през 70-те и 80-те години хардуер. Ще има два варианта – такъв с истински дървени елементи и такъв със стъклени такива. За съжаление нищо от техническите спецификации не е известно, освен, че ще разполага с USB портове, HDMI изход, четец за карти и лан порт (последното не е обявено, но се вижда на снимките). Нищо не се споменава и за концепцията, освен намека, че става дума за нещо съвременно, а не просто ретро конзола. Един цитат :

 

Както може да се досетите, тези портове (HDMI и USB; бел. ред) предполагат модерни вътрешни характеристики. Също означава, че докато доставяме класическо гейминг съдържание, ние ще доставяме също и текущо такова.

 

Atari е компанията, която поставя основите на конзолната индустрия, започва своето издигане още по време на първото поколение конзоли през 70-те години на миналия век и влиза своя пик със второто такова и конзолата Atari 2600. Завръщането на някогашния конзолен гигант със сигурност звучи интригуващо и ще разнообрази конзолния пазар, държан за момента само от три компании. Интереса ми е прикован и силно се надявам скоро да чуем още подробности.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com