Assassin’s Creed Origin – малко за голямото завръщане и впечатления

След 2 години почивка любимия на мнозина франчайс се завръща и Assassin’s Creed Origin е вече по рафтовете в магазините. Преордърите са изпълнени, youtube прелива от геймплей кадри и walkthrough поредици; и не на последно място – ревютата валят. Както подобава, играта си има епичен стартов трейлър :

 

 

И въпроса сега е, оправда ли се хайпа. Разглеждайки специализираните сайтове всичко изглежда положително, ревютата основно са с високи оценки и в общи линии феновете са доволни. Промените са значими,  спомагат за едно доста различно преживяване.

 

Имах удоволствието да поиграя играта в домашни условия и моите впечатления са силно позитивни. Тук трябва да добавя, че нямам голям опит с поредицата и гледам нещата с очите на един новак. Графиката прави силно впечатление, на 60 инча 4K телевизор и PS4 Pro всичко изглежда смазващо добре – просторни пейзажи, изключително добре изпипана заобикаляща среда. Самия геймплей ми е приятен, а историята увлекателна.

 

 

Най-значимото, по моите скромни разбирания, е въвеждането на RPG елементи. Вече събираме експирианс, вдигаме левел, изучаваме умения и разбира се това се отразява на екипировката – оръжията и всички други аксесоари имат собствени характеристики и както се очаква – дори изискване за ниво.

 

 

Има нова бойна система, която изисква доста повече внимание – локване на противника, издебване и следене на движенията му, нуждата от изчакване на точния момент за блок. В това може да включим и значимостта на избора на оръжие. – оставям на страна разликата в самите статсове, но в допълнение различните оръжия имат различна дължина и бързина, в следствие се променя усещането по време на битка.

 

 

Имаме компас, който помага доста и не е нужно през минути да вадим картата. И докато съм на темата – самата карта е огромна, това е най-амбициозния свят от целия франчайз. Респективно и геймплея е доста дълъг, включва 24 главни мисии и 60 сайдкуеста. До колкото разбирам, с желание и добри нерви, човек може да откара едни 100 часа геймплей, преди да мине всичко.

 

Освен споменатото, в играта ще намерим още нещо, доста специално – в  създаването и имат силно участие талантливите разработчици от Ubisoft Sofia. Българското участие е силно и може да прочетете имената на екипа във финалните надписи :

 

 

И за край, едно клипче с цели 60 минути геймплей кадри, без коментари :

 

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com