Afro Samurai 2 или как лошия продукт може да доведе до изтеглянето му от пазара

Afro Samurai 2 е една игра, която аз лично имах сериозното намерение, ако не да изиграя, то поне да поиграя. За голямо съжаление това надали ще може да се случи и/или надали си заслужава да се случи.

За начало играта е пропита от бъгове, толкова много, че е трудно да се изброят, някой от които дребни, други доста големи и значителни, като забиване в една позиция, изчезване на цели елементи и персонажи от средата. До тук вероятно нищо което да не се е случвало и преди, с доста по бюджетни игри, и нищо което да не може да се оправи с няколко фикса, които феновете ще бъдат принудени да изчакат търпеливо.

Но тук идва момента, в които се оказва, че никой няма намерение да чака, играта има само негативни ревюта и сюжетната линия се оказва такъв невероятен и абсурден мишмаш, че дори и най-големия фен на поредицата би се отчаял – абсурдни реплики, безсмислени действия, неадекватно развитие на историята, игнорираща доста случки и събития от серияла, филма и дори предходната игра. Разглеждайки коментарите по специализираните сайтове и платформи, не се натъкнах на нито един фен на поредицата, който да е останал дори от части доволен от преживяното.

Всичко това на куп, лошите ревюта, многото оплаквания и практически счупената игра, доведе до логичната развръзка – изтегляне на играта от пазара. Колкото и тъжно да звучи, нещото, което се очакваше да върне интереса към позабравения франчайза, се провали жестоко.

На всеки закупил играта от PS4 Store или Steam ще му бъдат върнати парите. Това е първия такъв случай в историята на PS4 и все още не е ясно как и под каква форма потребителите ще си получат парите.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com