3DNes – изумителен 3D емулатор за NES игри

3DNes е доста впечатляващ емулатор на старите NES (Nintendo Entertainment System) игри от 80-те и 90-те години на миналия век, като Super Mario, Megaman, Contra и други. Изумителното в него, е конвертирането на до болка позната плоска 2D игра, в 3D такава, и не го прави с евтини 3D ефекти и сенки, а с изключително мощен и сложен алгоритъм. Ефекта е внушителен, потребителя има пълната свобода да завърта картината под всеки възможен ъгъл, получавайки обем на всеки един елемент от заобикалящата среда. Всичко става в реално време, без нуждата от предварителна подготовка или обработване на файла на играта.

Видео демо на играта Super Mario :

Второ, 23 минутно видео, показващо ефекта над различни игри :

Емулатора има достъпна браузър базирана бета версия : 3dnes.com. За момента работи само над FirFox, в бъдеще се очаква и офлайн такава.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com