30 години Naughty Dog

Без съмнение Naughty Dog е едно от най-познатите и популярни лица на конзолната индустрия. Ексклузивните и игри се играят от десетилетия и радват не е едно поколение. Компанията е създала едни от най-големите ексклузиви за PlayStation, като поредицата Crash Bandicoot, Jack and Daxter, Uncharted и безспорния хит от миналата година The Last Of US.

Компанита навършва 30 години и за кръглия си юбилей създателите и подготвят изложение с безплатен вход, наречено ”A Tribute to Naughty Dog: 30th Anniversary”, на Български : Почит към Naughty Dog : 30-та годишнина. Изложението ще се проведе от 27-ми Септември до 12-ти Октомври в Алабама, Южна Калифорния, САЩ.

Официално промо видео, за 30-тата годишнина на компанията :

 

Малко факти за Naughty Dog : Компанията е основана от  Andy Gavin и Jason Rubin, първоначално се е казвала „Jam Software“ и е преименувана на Naughty Dog през 1989 година. Първите игри на компанията не се радват на успех. 4-тата игра на компанията, и първата игра след смяната на името, „Keef the Thief “ е толкова ужасна, че списанието  „Dragon“ оценява играта с „X“, за сравнение всички други игри са еа оценявани от 1 до 5. Истинския старт започва през 1996 година с играта Crash Bandicoot, ексклузив за PlayStation. Играта за отрицателно време се превръща в една о най-играните игри за PS и печели много награди и единствено и само високо позитивни ревюта. През 2001 година компанията е закупена от Sony Computer Entertainment Worldwide Studios и е дъщерна компания до ден днешен.

История на логото на компанията (източник : logos.wikia.com) :

Jam Software 1986–1989

JAM_Software

Naughty Dog Software 1989–1994

448799

Naughty Dog 1994–1996

250px-Naughty_Dog_1994

1996–present

350px-Naughty_Dog.svg

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. vilislav 13.09.2014 | Отговор

    да първата ми игра беше jack 3 на ps2.За разлика от insomniac games,Naughty dog правят само ексклузивни игри

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com