20 години Pro Evolution Soccer и първи трейлър на PES 2016

Вчера Konami разпространи първи кадри от играта, както и официалната дата на излизане – 18-ти Септември, като ще има версии за PS4, PS3, Xbox ONE, Xbox 360 и PC. Разбира се, това няма как да ни изненада, играта в последните години излиза по едно и също време – Септември месец.

Първи официален трейлър :

Тази година е специална за PES, навършват се кръгли 20 години от създаването на франчайза. Може би много малко хора знаят, но играта започва като ексклузив за PlayStation (1) с друго име – Goal Storm в Европа и World Soccer Winning Eleven в Япония, която излиза още през далечната 1996 година.

 

Ето как е изглеждала играта преди 20 години :

Играта претърпява няколко промени в името си, съответно на ISS Pro (в различните региони се казва още – Goal Storm 97, Winning Eleven 97), ISS Pro 98, ISS Pro Evolution и чак през 2001 години, когато излиза за първи път за PS2 името вече е преименувано на Pro Evolution Soccer.

Големия скок на играта в графично отношение идва през 2013 година, когато Konami за първи път ползва новия с енджин – FOX, на чиято база в последствие са правени  Metal Gear Solid V: Ground Zeroes и предстоящата The Phantom Pain. Играта придобива по изчистен вид, доста по добра графика и много по лесен и оптимизиран контрол, който непрекъснато се усъвършенства.

 

Повече за PES 2016 ще чуем и видим на предстоящото  E3 събитие, след броени дни.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : office@consoles.bg