Хакери арестувани за кражба на Xbox ONE информация и създаване на Xbox ONE прототип

Интересна „драма“ разтресе сцената в последните дни.  Дори не знам от къде да започна, дали от това, че единия от хакерите е главния администратор на затворения съвсем наскоро форум на E3 ODE, или от това, че  с информацията, която хакерите са имали са създали неофициална версия на Xbox ONE – точно така, система, копие на Xbox ONE и то преди официалното излизане на конзолата.

На 10 август, след 8 месечно разследване и дебнене, ФБР е обвинило 3-ма души в 15 углавни престъпления, включващи конспирация, измама и компютърно хакерство, както още двама за помагачи.

Имената на тримата обвинени са Nathan Leroux на 19 години, Sanadodeh Nesheiwat на  28 години и David Pokora. Първите двама са арестувания, статуса на третия е неизвестен. Sanadodeh Nesheiwat се оказа съвсем небезизвестен на сцената, това е един от хората поддържащи и администриращи стария форум на E3 ODE, известен повече с псевдонима SonicISO.

Историята започва през 2011, когато хакерската група използва слабости в защитната система на корпоративни компютри на компании, като Microsoft, Valve Corporation, Activision Blizzard, Zombie Studios, Epic Games и дори компютрите на Американската армия, за да проникне в тях. С незаконния си достъп групата се сдобива с файловете на не-излезли по това време игри, като „Gears of War 3” и “Call of Duty: Modern Warfare 3“ и дори със софтуер за обучение на военни пилоти на военен хеликоптер Apache AH-64D разработен за американската армия. Но най-голямата им находка, била тонове информация, цялостна база данни свързана с разработваната по това време Xbox ONE игрова конзола.

Снимка на двама от хакерската група :

sandodehonesheiwat (1)

Sanadodeh Nesheiwat (SonicISO) в ляво и Nathan Leroux в дясно.

Най-голямото постижение на хакерите е създаването на неофициална Xbox ONE система, работеще с реалната и официална Xbox ONE операционна система, изтеглена от сървърите на Microsoft. Хакерите са създали съвсем реален прототип и то два пъти. Първата версия е продадена в ebay за около 5000 долара. Втората е била приготвена за изпращане в малка африканска държава, но изпращането и е било предотвратено от ФБР и е бил задържан изпращача.

Хакерската група се свързва и с SuperDAE, друг хакер, който беше арестуван в края на февроари 2013 година по подобни обвинения. Кореспонденция в Skype разкрива плановете на David Pokora и SuperDAE да продават информацията която имат за биткоени и с това да си осигурят милиони долари. Историята на SuperDAE може да прочетете тик : Историята на хакера SuperDAE и тайните на Microsoft

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Xakepa 18.04.2014 | Отговор

    Тия са направили играта преди майкрософт.Срам и позор за такава голяма компания, че двама хакери са се оказали по бързи и резултатни от тях.Трябва да го вземат на работа при тях или поне да им дадат шанс да се пробват 😀

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com